På fredag 2021-12-10 så gör vi flera uppdateringar av Planeringskatalogen. Vi kan inte få alla saker att hända precis samtidigt, därför kan det hända att det ser konstigt ut under dagen. På måndag ska allt ha slagit igenom och se nytt och bra ut.

Vi har under hösten jobbat både med en ny webbsida och med nya funktioner i Planeringskatalogen. De förändringar som du som besökare kommer att märka mest är att nya webbsidan blir startsida, och så publicerar vi nu vår nya metadatapresentationssida. Det är den sida som visas när du klickar på ”visa metadata” för ett underlag, den har fått en rejäl omarbetning och är nu mer överskådlig och visar dessutom en karta över var underlaget gäller.

Andra förändringar handlar mycket om utseende, vi har en ny logga och nya färger i katalogen. Funktionerna för Favoriter har flyttat och är nu en flik som delar plats med Sök, och även nyhetsflödet från webbsidan. Våra lägsta planeringsstatusar blir nu dolda från start, och så sorterar vi underlagen annorlunda så det ska bli lättare att hitta det viktigaste.